Qui som / D’on venim / Naixement

Després de molts anys treballant amb xiquets i xiquetes de 0­3 anys, ens posem al càrrec d’un nou projecte a través del qual volem aportar, no sols l’aprenentatge i l’experiència adquirida en estos anys, sinó també els nous aprenentatges adquirits durant la nostra indagació, descoberta i formació en maneres diferents d’entendre l’educació.

Preocupades per acompanyar en la descoberta del món als nostres menuts, apostem per un aprenentatge que respecta l’individu, els seus interessos, el seu ritme,etc.

Comptarem amb l’assessorament d’una guia Montessori, i d’una professional en el mètode CEMEDETE.

L’equip docent

barbara-1.jpg
“Proporcionant l’espai físic, materials, seguretat i llibertat necessàries, els xiquets i xiquetes són capaços d’enriquir-se i nodrir-se en l’àmbit emocional, social i intel·lectual, i satisfer les seues necessitats”

Bàrbara Roig Plasencia

Diplomada en Magisteri

Sóc Bàrbara Roig Plasencia. Mestra d’Educació infantil per la Universitat Jaume I de Castelló. Ja a la Universitat vaig realitzar molts cursos relacionats amb maneres diferents d’entendre l’educació a la manera tradicional i que fa tants anys que s’estén arreu de moltes escoles.

Per a complementar la meua formació i pensant en les dificultats de l’aprenentatge, en el camí per atendre de la millor manera possible i en les famílies amb dificultats, vaig realitzar el F.P. en Integració Social.

A més d’haver treballat fent tallers dirigits a xiquets i xiquetes procedents de famílies amb risc d’exclusió social, he estat set anys treballant amb menuts i menudes de 0-3 anys. I en aquest anys he seguit formant-me. Dirigint, cada vegada més, el meu interès en el respecte per cada individu, per com sent o vol anar descobrint el món que l’envolta. Adonant-me’n que proporcionant l’espai físic, materials, seguretat i llibertat necessàries, els xiquets i xiquetes són capaços d’enriquir-se i nodrir-se en l’àmbit emocional, social i intel·lectual, i satisfer les seues necessitats, i no les que se’ls volen marcar.

M’he iniciat en la formació del mètode Montessori, en la filosofia de l’escola lliure i en el desenvolupament harmònic de l’infant, desenvolupat a CEMEDETE (mètode desenvolupat pel Dr. José Moya Trilla). Així com també m’he format i seguisc formant-me en les matemàtiques manipulatives, a través de cursos realitzats per Malena Martín (llicenciada en Matemàtiques i professora de secundària).

materials-18.jpg
“Considere molt important l’educació Infantil, ja que és durant aquest període quan contribuïm al desenvolupament físic, afectiu, emocional, social i intel·lectual  dels nostres xiquets i xiquetes

Imma Carles Vivó

Tècnic Superior d'Educació Infantil

Hola, sóc Imma Carles Vivó i sempre he estat vinculada al tema de l’educació. Primer a l’àmbit no formal (associacions juvenils, acampades, campaments, etc.) treballant durant 12 anys a un Centre de Joventut de l’ajuntament de València desenvolupant en tasques d’animació i dinamització d’infància i joventut. A poc a poc vaig guiar els meus passos cap a l’educació formal. Per això, la meua formació acadèmica i el meu treball sempre han estat lligats al tema de l’educació.

Actualment, a més d’Animadora Sociocultural i Animadora Gerontològica, tinc formació com a Tècnic Superior d’Educació Infantil, Auxiliar d’Infància, i estic habilitada i col·legiada com a Educadora Social. Estic formant-me en la Metodologia Montessori i en el Desenvolupament Harmònic del Xiquet desenvolupat en CEMEDETE (Centre Mèdic de Diagnòstic i Tractament Educatiu) pel Dr. José Moya Trilla.

A més, sóc una mare totalment implicada en l’educació integral i respectuosa del meu fill. Considere que l’educació Infantil és el pilar sobre el qual es fonamenten les bases de la nostra societat. Per això, considere tan important l’educació Infantil, ja que és durant aquest període quan contribuïm al desenvolupament físic, afectiu, emocional, social i intel·lectual dels nostres xiquets i xiquetes.

materials-12.jpg
“Considere molt important l’educació Infantil, ja que és durant aquest període quan contribuïm al desenvolupament físic, afectiu, emocional, social i intel·lectual  dels nostres xiquets i xiquetes

Aloma Novell i Panella

Sociòloga i mediadora social

Hola, em dic Aloma Novell i Panella. Tot i ser Llicenciada en Sociologia, amb un màster de la UAB en polítiques socials i mediació comunitària, sempre m’ha interessat molt per l’educació infantil. Per aquest motiu, he orientat els meus esforços a treballar amb xiquetes i xiquets i ara mateix estic acabant el Grau d’Educació Infantil.

Ja fa més de 8 anys que treballe amb infants: Educadora infantil a un centre infantil a Barcelona, educadora infantil per xiquets i xiquetes amb risc d’exclusió social, monitora de temps lliure infantil, coordinadora d’activitats i tallers culturals per xiquetes i xiquets, etc.

D’altra banda, sempre he estat interessada en la filosofia de l’escola lliure basada en el respecte i l’acompanyament emocional on l’aprenentatge s’aconsegueix a partir dels impulsos i les curiositats de les xiquetes i xiquets, sense cap currículum o temari preestablert.