Qui som

Som un equip d’educadores preocupades per acompanyar les nostres criatures en la descoberta del seu procès de creixement físic, psicològic i emocional de manera integral. Amb una mirada i una escolta activa i respectuosa per a cada ritme, intessos o vivències personal.

Illustració nenes amb teles | Escola infantil Passet a Passet Beteró València
Reprodueix vídeo

Qui som / D’on venim / Naixement

Passet a passet neix l’any 2015, quan un grup de dones mestres d’Educació Infantil i educadores Infantils amb un projecte definit per les mateixes inquietuds i línies educatives, decidim tirar avant el projecte d’una escoleta infantil cooperativa.

Som un equip d’educadores preocupades per acompanyar les nostres criatures en la descoberta del seu procès de creixement físic, psicològic i emocional de manera integral. Amb una mirada i una escolta activa i respectuosa per a cada ritme, interessos o vivències personal.

Prompte farà 10 anys que vàrem encetar aquest projecte, on passet a passet, hem anat consolidant una nova manera de fer i d’entendre l’educació. Intentem contribuir a la formació de persones lliures i respectuoses, atorgant un paper bàsic i fonamental al treball coordinat amb les nostres famílies.

Al llarg d’aquests anys hem participat activament d’algunes plataformes que lluiten per la millora i qualitat de les escoles públiques valencianes, hem assistit a diferents formacions i congressos educatius per tal d’ampliar el nostre camp de visió i actuació, així com el coneixement i formació en noves tècniques i experiències educatives , amb referents com (F. Tonucci, Akoe educació, Espai Sawabona, Formacions Reggio Emilia, Montessori, Cemedete, Escola Valenciana, Amara Berri, etc.)5´e

Coneix

a l'equip docent.

Bàrbara Roig Plasencia

Mestra d’Educació Infantil i Integradora Social

Sóc Bàrbara Roig Plasencia. Mestra d’Educació infantil per la Universitat Jaume I de Castelló. Allí també vaig realitzar molts cursos relacionats en les pedagogies alternatives a la tradicional. 

Per a complementar la meua formació i pensant en les dificultats de l’aprenentatge, i per atendre de la millor manera possible i en les famílies amb dificultats, vaig realitzar el F.P. en Integració Social.

A més d’haver treballat fent tallers dirigits a xiquets i xiquetes procedents de famílies amb risc d’exclusió social, duc més de 16 anys treballant amb menuts i menudes de 0-3 anys. I en aquest anys he seguit formant-me. Dirigint, cada vegada més, el meu interès en el respecte als diferents ritmes, interesos i llibertats de cada criatura.

M’he iniciat en la formació del mètode Montessori, en la filosofia de l’escola lliure i en el desenvolupament harmònic de l’infant, desenvolupat a CEMEDETE (mètode desenvolupat pel Dr. José Moya Trilla). Així com també m’he format i seguisc formant-me en les matemàtiques manipulatives, a través de cursos realitzats per Malena Martín (llicenciada en Matemàtiques i professora de secundària).

Bàrbara Roig Plasencia - Diplomada en Magisteri.  Escola infantil Passet a Passet CEI Beteró. Desenvolupament integral de l’infant.

“Proporcionant l’espai físic, materials, seguretat i llibertat necessàries, els xiquets i xiquetes són capaços d’enriquir-se i nodrir-se en l’àmbit emocional, social i intel·lectual, i satisfer les seues necessitats”

Imma Carles Vivó - Tècnic Superior d'Educació Infantil, Educadora Social i formació en noves pedagogies.  Escola infantil Passet a Passet CEI Beteró. Desenvolupament integral de l’infant.

“Una escola deu ser un lloc per a totes les criatures, no basada en la idea que totes són iguals, sino que totes són diferents.”

Imma Carles Vivó

Tècnic Superior d'Educació Infantil, Educadora Social i formació en noves pedagogies

Hola, sóc Imma Carles Vivó i sempre he estat vinculada al tema de l’educació. Primer a l’àmbit no formal treballant durant 12 anys als Centres de Joventut de l’Ajuntament de València desenvolupant  tasques d’animació i dinamització d’infància i joventut. A poc a poc vaig guiar els meus passos cap a l’educació formal. Per això, la meua formació acadèmica i el meu treball sempre han estat lligats al tema de l’educació.

Actualment, a més d’Animadora Sociocultural i Animadora Gerontològica, tinc formació com a Tècnic Superior d’Educació Infantil, Auxiliar d’Infància i estic habilitada i col·legiada com a Educadora Social. Tinc formació en Alternatives Metodològiques Educatives: Metodologia Montessori, Reggio Emilia, Pickler i Desenvolupament Harmònic del Xiquet desenvolupat en CEMEDETE (Centre Mèdic de Diagnòstic i Tractament Educatiu) pel Dr. José Moya Trilla.

Considere que l’educació Infantil és el pilar sobre el qual es fonamenten les bases de la nostra societat. Per això, considere tan important l’educació Infantil, ja que és durant aquest període quan contribuïm al desenvolupament físic, afectiu, emocional, social i intel·lectual dels nostres xiquets i xiquetes.

Aloma Novell i Panella

Mestra d'Educació Infantil, Sociòloga i Mediadora Social i comunitària

Hola, em dic Aloma Novell i Panella. Tot i ser Llicenciada en Sociologia, amb un màster de la UAB en polítiques socials i mediació comunitària, sempre m’havia interessat molt per l’acompanyament de criatures, per eixe motiu passet a passet vaig anar orientant els meus esforcos en la formació cap a aquest camp, fins convertir-me en mestra d’Educació Infantil.

Ara ja fa quasi 20 anys que treballe amb criatures i li done molta importancia a treballar a nivell local amb el teixit associatiu del barri de Beteró. El meu interés radica en fer una escola oberta i integrada al barri i un barri per l’escola, on poder teixir vincles reals que permeten anar més enllà de les aules. Li done molta importancia a l’acompanyament respectuòs de les criatures, amb la intenció de que es desenvolupen de manera integral tant a nivell individual com col·lectiu, per que pugeun, més endavant, persones compromeses amb la millora dels nostres pobles, barris o ciutats.

Sempre he estat interessada en la filosofia de l’escola lliure basada en el respecte i l’acompanyament emocional on l’aprenentatge s’aconsegueix a partir dels impulsos i les curiositats de les xiquetes i xiquets, sense cap currículum preestablert.

“L’educació és un conjunt de relacions possibles que permeten acollir l’existència de totes. És L’art de l’existència i l’obrador de la consciència. Una invitació a pensar en comú, una porta oberta a un món que no és el propi. Educar és aprendre a viure junts aprendre junts a viure”

Aloma Novell i Panella - Mestra d'Educació Infantil, Sociòloga i Mediadora Social i comunitària. Escola infantil Passet a Passet CEI Beteró. Desenvolupament integral de l’infant.

“L’art d’educar és l’art d’ensenyar a descobrir”

Maria Ciscar - Mestra d'Educació Infantil. Escola infantil Passet a Passet CEI Beteró. Desenvolupament integral de l’infant.

Maria Ciscar

Mestra d'Educació Infantil i Capitana de vaixell

Hola, em dic Maria Ciscar i Blasco. Soc Mestra d’Educació Infantil per la Universitat de València. Tinc més de 15 anys d’experiència treballant amb xiquetes i xiquets.

Soc una persona compromesa amb les desigualtats de gènere que es donen al si de l’escola, per això, em vaig especialitzar en la coeducació a les escoles.

La coeducació neix de la pedagogia feminista i inclou el principi d’equivalència, substituint el d’igualtat. Així, no es tracta d’educar les xiquetes com si fores xiquets, sinó de donar a xiquets i xiquetes una visió del món que compte amb les dones com a persones, més enllà d’estereotips. Per això, en Passet a Passet, apostem per a que els valors, les actituds, els currículums i les pràctiques tinguen un enfocament integral de gènere, suprimint algunes visions androcèntriques i canviant-les per panoràmiques interculturals que integren, entre d’altres, la visió de les dones.

D’altra banda, com a marinera que soc, tinc la intenció d’apropar l’escola al món de la mar, perquè cal aprofitar els recursos naturals del nostre entorn més proper, per poder així treballar de manera significativa i global. La mar ens ofereix grandíssimes possibilitats i recursos per al desenvolupament de les nostres xiquetes i xiquets.

Sebastià Cabanes Pellicer - Cuiner, especialitzat en agroecologia i Llicenciat en Història. Escola infantil Passet a Passet CEI Beteró. Desenvolupament integral de l’infant.

“Educar en l’alimentació és alimentar l’educació”

Sebastià Cabanes Pellicer

Cuiner, especialitzat en agroecologia i Llicenciat en Història

Sóc Sebastià Cabanes Pellicer i m’encarregue de la cuina i les feines de neteja de l’escola. Sempre he estat lligat a la hosteleria, doncs sóc fill d’una família que regentava un restaurant a Vinaròs, del que prenc el malnom amb el que em coneix tothom, Potxo.

He compaginat tota la meua vida el treball en cuines i els meus estudis i treballs al món de l’arqueologia. Finalment m’he decantat pel món dels fogons i l’aprenentatge continu que significa alimentar els primers anys de les xiquetes i xiquets que passen per l’escoleta.

A Passet a Passet apostem per la cuina tradicional, lligada als productes ecològics i de proximitat, preparats de forma saludable i equilibrada, amb uns menus on li donem molta importància a les llegums, fruites i verdures de temporada. És per aixó que formem part del grup de consum de Socelquemenge a Benimaclet i treballem amb proveïdors del mercat del Cabanyal i la cooperativa Som Alimentació a Saïdia.

Pensem que educar en l’alimentació és alimentar l’educació, i per tant dediquem molts esforços en entendre les necessitats, gustos i tempos dels més menuts, per tal que el menjador siga, a l’hora de l’esmorzar, dinar o berenar, un espai didàctic més dins de l’escoleta.