Qui som / D’on venim / Naixement

Després de molts anys treballant amb xiquets i xiquetes de 0­3 anys, ens posem al càrrec d’un nou projecte a través del qual volem aportar, no sols l’aprenentatge i l’experiència adquirida en estos anys, sinó també els nous aprenentatges adquirits durant la nostra indagació, descoberta i formació en maneres diferents d’entendre l’educació.

Preocupades per acompanyar en la descoberta del món als nostres menuts, apostem per un aprenentatge que respecta l’individu, els seus interessos, el seu ritme,etc.

Comptarem amb l’assessorament d’una guia Montessori, i d’una professional en el mètode CEMEDETE.

L’equip docent

barbara-1.jpg
“Proporcionant l’espai físic, materials, seguretat i llibertat necessàries, els xiquets i xiquetes són capaços d’enriquir-se i nodrir-se en l’àmbit emocional, social i intel·lectual, i satisfer les seues necessitats”

Bàrbara Roig Plasencia

Diplomada en Magisteri

Sóc Bàrbara Roig Plasencia. Mestra d’Educació infantil per la Universitat Jaume I de Castelló. Ja a la Universitat vaig realitzar molts cursos relacionats amb maneres diferents d’entendre l’educació a la manera tradicional i que fa tants anys que s’estén arreu de moltes escoles.

Per a complementar la meua formació i pensant en les dificultats de l’aprenentatge, en el camí per atendre de la millor manera possible i en les famílies amb dificultats, vaig realitzar el F.P. en Integració Social.

A més d’haver treballat fent tallers dirigits a xiquets i xiquetes procedents de famílies amb risc d’exclusió social, he estat set anys treballant amb menuts i menudes de 0-3 anys. I en aquest anys he seguit formant-me. Dirigint, cada vegada més, el meu interès en el respecte per cada individu, per com sent o vol anar descobrint el món que l’envolta. Adonant-me’n que proporcionant l’espai físic, materials, seguretat i llibertat necessàries, els xiquets i xiquetes són capaços d’enriquir-se i nodrir-se en l’àmbit emocional, social i intel·lectual, i satisfer les seues necessitats, i no les que se’ls volen marcar.

M’he iniciat en la formació del mètode Montessori, en la filosofia de l’escola lliure i en el desenvolupament harmònic de l’infant, desenvolupat a CEMEDETE (mètode desenvolupat pel Dr. José Moya Trilla). Així com també m’he format i seguisc formant-me en les matemàtiques manipulatives, a través de cursos realitzats per Malena Martín (llicenciada en Matemàtiques i professora de secundària).

materials-18.jpg
“Considere molt important l’educació Infantil, ja que és durant aquest període quan contribuïm al desenvolupament físic, afectiu, emocional, social i intel·lectual  dels nostres xiquets i xiquetes”

Imma Carles Vivó

Tècnic Superior d'Educació Infantil, Educadora Social i formació en noves pedagogies

Hola, sóc Imma Carles Vivó i sempre he estat vinculada al tema de l’educació. Primer a l’àmbit no formal (associacions juvenils, acampades, campaments, etc.) treballant durant 12 anys a un Centre de Joventut de l’ajuntament de València desenvolupant en tasques d’animació i dinamització d’infància i joventut. A poc a poc vaig guiar els meus passos cap a l’educació formal. Per això, la meua formació acadèmica i el meu treball sempre han estat lligats al tema de l’educació.

Actualment, a més d’Animadora Sociocultural i Animadora Gerontològica, tinc formació com a Tècnic Superior d’Educació Infantil, Auxiliar d’Infància i estic habilitada i col·legiada com a Educadora Social. Tinc formació en Alternatives Metodològiques Educatives: Metodologia Montessori, Reggio Emilia, Pickler i Desenvolupament Harmònic del Xiquet desenvolupat en CEMEDETE (Centre Mèdic de Diagnòstic i Tractament Educatiu) pel Dr. José Moya Trilla.

A més, sóc una mare totalment implicada en l’educació integral i respectuosa del meu fill. Considere que l’educació Infantil és el pilar sobre el qual es fonamenten les bases de la nostra societat. Per això, considere tan important l’educació Infantil, ja que és durant aquest període quan contribuïm al desenvolupament físic, afectiu, emocional, social i intel·lectual dels nostres xiquets i xiquetes.

materials-12.jpg
“Considere molt important l’educació Infantil, ja que és durant aquest període quan contribuïm al desenvolupament físic, afectiu, emocional, social i intel·lectual dels nostres xiquets i xiquetes”

Aloma Novell i Panella

Mestra d'Educació Infantil, Sociòloga i Mediadora Social i comunitària

Hola, em dic Aloma Novell i Panella. Tot i ser Llicenciada en Sociologia, amb un màster de la UAB en polítiques socials i mediació comunitària, sempre m’ha interessat molt per l’educació infantil. Per aquest motiu, he orientat els meus esforços a treballar amb xiquetes i xiquets i actualment soc Mestra d’Educació Infantil. 

Ja fa més de 10 anys que treballe amb infants, i a Passet a Passet focalitze els meus esforços en treballar a nivell local amb el teixit associatiu del barri de Beteró. El meu interés radica en fer una escola de barri i un barri per l’escola. 

D’altra banda, sempre he estat interessada en la filosofia de l’escola lliure basada en el respecte i l’acompanyament emocional on l’aprenentatge s’aconsegueix a partir dels impulsos i les curiositats de les xiquetes i xiquets, sense cap currículum o temari preestablert.

Captura-de-pantalla-2019-05-24-a-les-12.11.17.png
“L’art d’educar és l’art d’ensenyar a descobrir”

Maria Ciscar

Mestra d'Educació Infantil

Hola, em dic Maria Ciscar. Soc Mestra d’Educació Infantil per la Universitat de València. Tinc més de 15 anys d’experiència treballant amb xiquetes i xiquets.

Soc una persona compromesa amb les desigualtats de gènere que es donen al si de l’escola, per això, em vaig especialitzar en coeducació a les escoles.

La coeducació neix de la pedagogia feminista i inclou el principi d’equivalència, substituint el d’igualtat. Així, no es tracta d’educar les xiquetes com si fores xiquets, sinó de donar a xiquets i xiquetes una visió del món que compte amb les dones com a persones, més enllà d’estereotips. En aquesta escola, apostem per a que els valors, les actituds, els currículums i les pràctiques tinguen un enfocament integral de gènere, suprimint algunes visions androcèntriques i canviant-les per panoràmiques interculturals que integren, entre d’altres, la visió de les dones.

D’altra banda, he participat en diversos tallers i formacions relacionades amb pedagogia Montessori, Waldorf i també el sistema Amara Berri.

Captura-de-pantalla-2019-05-24-a-les-11.59.08.png
“Crec en la construcció personal de cada infant a través del moviment lliure i la creativitat musical”

Alba López Ibañez

Tècnica Superior en Educació Infantil

Hola, sóc Alba López Ibañez i sempre he treballat amb xiquetes i xiquets. Sóc Tècnica Superior en Educació Infantil. En acabar aquesta formació, i les pràctiques corresponents, vaig començar a treballar a una escoleta. Sempre m’ha agradat la feina amb els menuts i menudes, aprendre juntes, créixer i compartir experiències.

Des del meu inici a Passet a Passet tinc la sort de poder combinar dues de les coses que més m’agraden, l’educació infantil i la música. M’omple d’alegria poder transmetre el meu aprenentage en solfeig, clarinet i piano.

També treballe la psicomotricitat basada en el mètode Aucouturier, transformant-lo en certa manera, treballant lliurement i respectant els ritmes i preferències. El meu paper és acompanyar i donar seguretat i confiança. 

Per altra banda seguisc formant-me i aprenent cada dia sobre la metodologia Montessori, Reggio Emilia i Escoles Lliures, la criança respectuosa  i l’aprenentatge recíproc entre adults i infants.

Captura-de-pantalla-2019-05-24-a-les-12.10.11.png
“Educar en l’alimentació és alimentar l’educació”

Sebasià Cabanes Pellicer

Cuiner, especialitzat en agroecologia i Llicenciat en Història

Sóc Sebastià Cabanes Pellicer i m’encarregue de la cuina i les feines de neteja de l’escola. Sempre he estat lligat a la hosteleria, doncs sóc fill d’una família que regentava un restaurant a Vinaròs, del que prenc el malnom amb el que em coneix tothom, Potxo.

He compaginat tota la meua vida el treball en cuines i els meus estudis i treballs al món de l’arqueologia. Finalment m’he decantat pel món dels fogons i l’aprenentatge continu que significa alimentar els primers anys de les xiquetes i xiquets que passen per l’escoleta.

A Passet a Passet apostem per la cuina tradicional, lligada als productes ecològics i de proximitat, preparats de forma saludable i equilibrada, amb uns menus on li donem molta importància a les llegums, fruites i verdures de temporada. És per aixó que formem part del grup de consum de Socelquemenge a Benimaclet i treballem amb proveïdors del mercat del Cabanyal i la cooperativa Som Alimentació a Saïdia.

Pensem que educar en l’alimentació és alimentar l’educació, i per tant dediquem molts esforços en entendre les necessitats, gustos i tempos dels més menuts, per tal que el menjador siga, a l’hora de l’esmorzar, dinar o berenar, un espai didàctic més dins de l’escoleta.